Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fényképezőgép linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Fényképezőgép képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: fenykepezogep.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 107 db
 Tippek a fotózáshoz, jótanacsok

Tippek a fotózáshoz, jótanacsok

Tippek a fotózáshoz - Mire figyeljek, ha az ünnepekről szeretnék fényképet készíteni? Fontos, hogy a kép visszaadja az ünnep hangulatát, ezért vakut csak akkor használjunk, ha kevés a fény. Ha közeli képeket is szeretnénk a család tagjairól, érdemes zoom-os gépet illetve nagylátószögű objektívet is használni ... Mit tesz lehetővé a digitális zoom? A digitális fényképezésnek az említett előnyei mellett vannak korlátai is. A piacon megtalálható nagyobb felhasználói körben használatos olcsóbb digitális kamerákkal készített felvételek minősége, átlagos felbontása, normál papírra nyomtatva többnyire rosszabb minőségűek, mint amelyeket az a kompakt fényképezőgépekkel lehet készíteni. A digitális fényképezőgépek hátrányaként kell megemlíteni, hogy a jó minőségű készülékeknek még ma is igen magas az áruk. A magas ár abban is megmutatkozik, ha az elkészített képeket nem csak képernyőn szeretnénk nézegetni, hanem papíron is, akkor a számítógépet lehetőleg olyan színes nyomtatóval is ki kell egészíteni, amely fotó minőségben képes nyomtatni. A fotósoknak komoly problémát okoz az "idő" is, hiszen egy kép elkészítése után időnek kell eltelnie, amíg a készülék ismét felvételre kész állapotba kerül. További korlátként említhető az, hogy a digitális fényképezőgépek akkumulátorai viszonylag gyorsan lemerülnek, valamint a memóriák korlátozott kapacitásúak, és az a tény, hogy a kép minősége ...

220 Volt webáruház

220 Volt webáruház

Panasonic, Nikon, Fuji, Sony, Canon digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépek széles választékával és a gépekhez tartozó kiegészítőkkel, tartozékokkal várjuk a kedves érdeklődőt. Nézzen szét nálunk!

3D-s fényképezőgép a Fujifilm-től

3D-s fényképezőgép a Fujifilm-től

A világ első első olyan fényképezője jelent meg 2009 szeptemberben, ami képes 3D-s képeket megörökíteni. A Fujifilm új üdvöskéje, a FinePix Real 3D Camera ehhez két lencsét használ, amik két különböző szögben fényképezik le ugyanazt a pontot.

A Canon EOS 550D fényképezőgép

A Canon EOS 550D fényképezőgép

A Canon 2010. Februárjában mutatja be világszerte elismert és egyre bővülő, EOS digitális SLR fényképezőgépeinek legújabb tagját, az EOS 550D modellt, mely nem felvált egy korábbi típust, hanem tovább szélesíti a kínálatot...

A digitális fényképezőgépek nyersfájltámogatása

A digitális fényképezőgépek nyersfájltámogatása

Az Adobe-Photoshop nyersfájl-támogatása gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a professzionális és középkategóriás digitális fényképezőgépek nagy része által alkalmazott nyersképfájl-formátumokhoz. E digitális negatívok segítségével nagyobb művészi hatásfokkal és rugalmassággal érheti el a kívánt eredményt, miközben megőrizheti az eredeti nyers fájlokat ...

A fényképezés alapjai

A fényképezés alapjai

Szemünknek nincs szüksége a 'blende' beállítására, a 'méter-távolság' beállítására, az éles képrajz térbeli kiterjedésének, az ún. 'mélységélességnek' a meghatározására, sőt az 'érzékenység' (ASA/ISO/DIN) megválasztására sem. A szem egyaránt alkalmazkodik az átlagosnál százezerszer erősebb szikrázó tengerparti napfényhez éppúgy mint a holdfény, vagy a fényképészeti sötétkamra-lámpa fényéhez; érzékenysége egy órányi teljes sötétség után a hetvenötezerszeresére nő! Logikus, hogy ha egy géptől azt kívánjuk, legalább megközelítően feleljen meg mindennek, akkor elég mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni a megfelelő technika megfizetéséhez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felkészült fényképezéshez a legdrágább gépet kell választani, mint ahogy azt sem, hogy a drága gép mintegy garantálja a művészi színvonalú képet.

A fényképezés jelentősebb évszámai

A fényképezés jelentősebb évszámai

1825 - Nicéphore Nièpce egy camera obscurával elkészíti a világ első (ismert) fényképét, mely 8 órás expozíciót igényelt, de minősége és a rögzítés hossza miatt még alkalmatlan volt a szabadalmaztatásra. 1835 - William Fox Talbot saját eljárásával alig tíz percre csökkentette az expozíciós időt, illetve képeit papírra rögzíti, de szabadalmait annyira levédeti, hogy nem terjednek el, szinte senki sem alkalmazza.

A fényképezőgép hőskora

A fényképezőgép hőskora

A fényképezőgép karrierje már Leonardo Da Vincinél elkezdődött, A camera obscura-t, a sötét kamrát ő írta le tüzetesen először. Ez a fényképezőgép ősének számító sötét kamra egy doboz volt, elülső falán egy kis nyílással, melyen keresztül a doboz hátlapján megjelent a külvilág fordított képe. A camera obscura ugyanazon elvek szerint állította elő a tárgyak képét, mint a későbbi fényképezőgép.

A Sony bemutatja az a900-at

A Sony bemutatja az a900-at

Az Alpha 900 digitális, tükörreflexes Sony fényképezőgép azon komoly fényképészek számára készült, akik tökéletes képminőséget, kreatív lehetőségeket és full-frame képalkotást igényelnek. Az α DSLR család zászlóshajója az iparág történetének legelső, 24,6 valós megapixel, full-frame CMOS szenzorát kapta. A Sony által fejlesztett, áttörést jelentő szenzor kivételesen magas pixelszáma és nagy mérete - amely egyenértékű a 35mm-es film mérettel - káprázatos részletgazdagságot kínál igen széles dinamika tartományban.

Hirdetés
Arcfelismerő fényképezőgép

Arcfelismerő fényképezőgép

A Samsung új fényképezőgépet jelentett be, méghozzá az ST550 névre hallgató darabot, mely szó szerint képbe helyezi a fotóst. Az új Samsung modell legnagyobb érdekessége ugyanis a két LCD kijelző, egyet a megszokott helyen, a gép hátulján találunk, egyet pedig az elején, mely önarckép készítésénél a fotós felé néz.

Artwork Photo - fotósbolt szaküzlet

Artwork Photo - fotósbolt szaküzlet

Minden megtalálható itt ami a fotózáshoz és digitális képalkotáshoz szükséges. Tükörreflexes és kompakt fényképezőgépek, búvártok és vízálló fényképezőgép. Fényképezőgép tartozékok: állvány, állványfej fotózáshoz, akku, akkutöltő, AC adapter, távkioldó, markolat, kábel és még sok minden más.

Az első Kodak fényképezőgép

Az első Kodak fényképezőgép

Az első Kodak fényképezőgép: 1888. szeptember 4-én George Eastman amerikai vállalkozó bemutatta az első Kodak fényképezőgépet, a Frank A. Brownell konstruktőr által kifejlesztett Kodak 1-et. Ezen a napon Eastman szabadalmi jogot is bejelentett az új találmányra.

Canon fényképezők - Árturkász árösszehasonlító

Canon fényképezők - Árturkász árösszehasonlító

Canon fényképező keresés és árösszehasonlítás. Találd meg a legjobb ajánlatot! Vásárolj on-line, tallóz számtalan webshop termékei között! Vásárlást előkészítő oldalunkon számtalan kihagyhatatlan terméket találhatsz legkülönfélébb kategóriákban. Fényképezők, objektívek, fotóállványok. Válogass a legnagyobb márkák termékeiből, és vedd meg még kedvezőbben! Rengeteg termék szenzációs áron! Naponta friss kedvezményekkel várnak partner webshopjaink. Keresd a legjobb árat, és spórolj az oldalunk segítségével.

Canon gyártói oldal

Canon gyártói oldal

Canon Europe a Canon Inc. of Japan leányvállalata, a képalkotási megoldások egyik vezető fejlesztője és szolgáltatója. Vállalatunk már 50 éve nyújtunk ügyfeleink számára úttörő képalkotási technológiákat Európa minden táján. Olyan fogyasztói és professzionális képalkotási termékeket értékesítünk, mint a felsőkategóriás fényképészeti felszerelések, nyomtatók, lapolvasók, távcsövek, illetve a digitális és tükörreflexes fényképezőgépek átfogó családja.

Canon kompakt fényképezőgépek

Canon kompakt fényképezőgépek

Canon digitális fényképezőgép a kompakt mérettől a profi gépekig. Több kategóriában lehet keresni, objlektív méret vagy zoom alapján is. Minden digitális gép mellett fotó és leírás is található. Össze is lehet hasonlítani a fényképezőgépeket.

Canon kompakt gépek tudásnövelése: CHDK

Canon kompakt gépek tudásnövelése: CHDK

Minden digitális fényképezőgépben van egy (vagy több) processzor, gyakorlatilag egy mikroszámítógép. A gép működése, funkciói a gyárban beírt programnak köszönhetők, ami a gép kikapcsolt állapotában is megőrződik (firmware), bekapcsolásakor elindul, és a gépen található kezelőszervekkel (gombok, kapcsolók, stb.) terelhető különböző irányba, a különböző feladatok megoldása érdekében. Ez a program új programrészekkel felülírva átalakítható.

Casio - Exilim sorozat

Casio - Exilim sorozat

Ön nap mint nap felelősségteljesen éli az életét; dolgozik, tanul, gyermeket nevel, vagy éppen szórakozik, élvezi a szűkre szabott szabadidejének perceit. Különböző szituációkban és helyszíneken kerül kapcsolatba más- és más emberekkel. Azután jön egy újabb nap, új eseményekkel. Ez maga az élet.

Tuti menü